Bar kopen voor thuis? Hier op letten!

Wilt u een bar kopen voor thuis? Let dan vooral op de volgende punten. U wilt natuurlijk dat een bar kopen voor thuis een aangename ervaring is en dat u bij thuiskomst niet voor verassingen komt te staan.

Meten is weten

Meten is weten is uiteraard een welbekende uitspraak en is op veel situaties van toepassing. Zo ook op het kopen van een bar voor thuis. Het klinkt misschien logisch, maar het wil nog regelmatig fout gaan dat een aangeschafte bar niet op de gewenste locatie past. De bar na aanschaf aanpassen of een andere mooie plek geven is niet zo eenvoudig. Daarom is het beste om in één keer alles goed voor elkaar te hebben. Meet daarom eerst de breedte en diepte van de ruimte waar u de bar neer wilt zetten. Zorg er daarna voor dat er ruimte aan de linker- en/of rechterkant én de achterkant bevindt. U wilt namelijk achter de bar kunnen staan of zitten, zorg er daarom voor dat er een comfortabele ruimte ontstaat aan de achterkant van de bar. Om nog achter de bar weg te kunnen, dient er aan één of beide zijkanten ruimte te zijn. Neem dit dus mee in uw berekeningen!

In de hoogte

Er zijn bars die ook in de hoogte ruimte nodig hebben. Dit zijn zogeheten luifelbars. Een luifelbar verbindt de voorbar aan de achterbar met een mooi dakje, de luifel dus. Meet de hoogte van uw ruimte goed op. Zorg ervoor dat de ruimte nog enkele (20-30) centimeters hoger is dan de hoogte van de luifel. De luifel dient namelijk bovenop de palen gezet te worden. Daardoor is er ruimte nodig aan de bovenkant van de bar, anders is het niet mogelijk om de bar in elkaar te zetten. Een luifel is natuurlijk niet ‘verplicht’, maar zorgt wel voor een mooi en compleet effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *