Hoe kook je thuis als een chefkok?

Elke dag trekt het weer duizenden kijkers: de kookprogramma’s op televisie. Al watertandend zien we hoe een beroemde chefkok een heerlijk gerecht binnen no-time klaarzet en dit zouden we maar al te graag na willen doen. Met een aantal handige materialen in je keuken kun jij ook gerechten klaarmaken, zoals de chefkok dit op de televisie ook doet en daar heb je geen horeca keuken of professionele keukens voor nodig. Een aantal van deze handige keukenmaterialen worden hier op een rijtje gezet. 

Kidde

Een kidde is een metalen fles met een spuitmond en een ingang voor een patroon. Hier doe je lachgas patronen in. Met dit gereedschap zorg je ervoor dat je slagroom op een luchtige manier kunt aanbrengen op taarten, dessert of gebak. Op die manier kun jij iets klaarmaken net zoals je favoriete chef kok dat doet. Ga jij voor het klaarmaken van een heerlijke slagroomtaart of voor een ijsje voor na het diner? 

Vleesthermometer 

Een handige tool in de keuken waarmee je kunt zien of de kern van je vlees nog niet op de juiste temperatuur is mag bij jou niet ontbreken. Met de vleesthermometer kun je zien of een rollade, varkenshaas of kipfilet klaar is om geserveerd te worden en zul je nooit te maken krijgen met klachten over een koude kern. 

Snijplanken

Op televisie zie je de meeste chefs werken met verschillende snijplanken. Een rode snijplank voor vlees, een groene voor groenten en de blauwe voor vis. Op die manier kun je een goed onderscheid maken tussen de verschillende ingrediënten. Ga je voor kunststof snijplanken of kies je liever een snijplank van hout? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *