Instant Aardappelpuree

Maak aardappelpuree in de pan of snelkookpan voor pasen of gewoon als een gemakkelijke bijgerecht! Ze zijn klaar in ongeveer 30 minuten, van start tot finish en zijn elke keer perfect. Voeg knoflook toe als je wilt.

Na het maken van aardappelpuree op elke manier, deze dagen, is het het makkelijkst de beste elektrische snelkookpan. De aardappelen komen perfect elke keer, en het is zo, zo snel!

Of je nu aardappelpuree maakt voor een doordeweeks diner of een grote pasen-spread, dit is mijn favoriete methode voor een perfecte kom aardappelpuree.

WAT VOOR SOORT AARDAPPELEN TE GEBRUIKEN

Russets zorgen voor grote aardappelpuree omdat ze zetmeelrijk zijn, maar je kan ook gebruik maken van Yukon gouden aardappelen -de aardappelen zullen er iets meer geel uitzien als ze eenmaal gaar zijn en hebben een gladder, dichter textuur.

HOE AARDAPPELEN VOOR TE BEREIDEN VOOR EEN PAN AARDAPPELPUREE

Om ervoor te zorgen dat de aardappelen gelijkmatig koken, schil en snijd ik ze in plakjes van 2 centimeter. Snijd op deze manier, heb ik ontdekt dat ze altijd precies vier minuten duren om te koken onder druk en ze altijd perfect worden. (Heads-up dat het koken van het water lang kan duren, je kan ervoor kiezen om eerst met een waterkoker het water te koken om tijd te besparen.)

EXTRA’S VOOR AARDAPPELPUREE

Ik heb ook een paar teentjes knoflook in mijn aardappelpuree gedaan – ze verzachten je puree. Vier teentjes klinkt misschien als veel, maar aardappelen zijn zo’n schone lei, dus dit geeft het hele gerecht een mooie knoflook smaak. Je kan het overslaan als je wilt, dat wel.

Je kan zeker tweaken met de hoeveelheden melk, boter en zout om deze aardappelpuree zo romig te maken als je wilt. De verhoudingen die ik hier gebruik maken de aardappelen smaak boterachtig, maar ze zijn niet overdreven rijk – mijn favoriet. Voel je vrij om te kiezen in voor favoriete kaas, zure room, of verse kruiden na het stampen.

Heb je geen instant cooker? Ga dan naar debeste.com voor een variatie aan mogelijkheden in de beste instant cookers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *