Lekkere amaretto siroop

amaretto siroop

Amaretto siroop, dat in het Italiaans een beetje bitter betekent, is een zoete Italiaanse likeur die zijn oorsprong vindt in Saronno. Afhankelijk van het merk kan het zijn gemaakt van abrikozenpitten, bittere amandelen, perzikpitten of amandelen, allemaal natuurlijke bronnen van het benzaldehyde dat de amandelachtige smaak van de likeur geeft. Het bevat over het algemeen 21 tot 28 volumeprocent alcohol. Als amaretto als drank wordt geserveerd, kan het op zichzelf worden gedronken, als ingrediënt worden gebruikt om verschillende populaire mixdrankjes te maken of aan koffie worden toegevoegd. Amaretto wordt ook vaak gebruikt in culinaire toepassingen.

amaretto siroop

Legende

Ondanks dat de geschiedenis over de introductie en acceptatie van amandelen in de Italiaanse keuken bekend is, zijn nieuwere betekenissen en oorsprongen populair geworden. Hoewel de feitelijkheid soms twijfelachtig is, nemen deze verhalen een sentimentele plaats in de Saronno-cultuur in. In 1525 gaf een Saronno-kerk de kunstenaar Bernardino Luini, een van de leerlingen van Leonardo da Vinci, de opdracht om het heiligdom met fresco’s te schilderen. Omdat de kerk was gewijd aan de Maagd Maria, moest Luini de Madonna uitbeelden, maar had hij een model nodig. Hij vond zijn inspiratie in een jonge herbergier die weduwe was geworden, die zijn model en uiteindelijk ook minnaar werd. Uit dankbaarheid en genegenheid wilde de vrouw hem een ​​geschenk geven. Haar eenvoudige middelen lieten niet veel toe, dus doopte ze abrikozenpitten in cognac en presenteerde het resulterende Amaretto siroop aan Luini.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *