Redenen om een cocktail set aan te schaffen

Als je gezellig een avondje met vrienden bent is het altijd leuk om lekkere cocktails te maken. Cocktails zijn vooral in de zomer razend populair, maar ook in de winter smaken ze goed. Als je thuis cocktails gaat maken is het handig om een cocktail set aan te schaffen. Een goede cocktail set bevat namelijk allerlei verschillende materialen die je nodig hebt om een lekkere cocktail te maken. Als je niet de juiste materialen in huis hebt wordt het erg lastig om een cocktail te maken.

Wat zit er in een cocktail set?

Je hebt verschillende soorten cocktail sets. De ene set is dan ook een stuk uitgebreider dan de andere. Een cocktail set moet minimaal de volgende materialen bevatten: cocktail shaker, mix glas, strainer, muddler en barmaatje. Als de cocktail set deze materialen bevat kun je de meeste standaard cocktails maken. Als je op een professioneler niveau cocktails gaat maken is het wel verstandig om een uitgebreidere set aan te schaffen.

Welke soorten zijn er?

Er zit zoals je net kon lezen een verschil in het aantal materialen per cocktail set. Ook zit er een verschil in de cocktail shaker. Je hebt een Boston- en een Cobbler shaker. De Boston shaker bestaat uit 2 delen (een mengglas en een beker die over het glas valt). De Cobbler shaker bestaat uit 3 delen (een mengglas, een beker en een strainer). Beide soorten zijn goed te gebruiken. De Cobbler shaker is wat uitgebreider dus deze is handiger in gebruik. Deze shaker zeeft het drinken namelijk meteen als je het in het glas schenkt. Bij de Boston shaker moet je het drinken zelf nog zeven met een strainer. Het maakt dus niet zoveel uit welke shaker je aanschaft, ze zijn beiden goed te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *