Wat zijn de aandachtspunten bij een rijstkoker kopen?

Rijst staat er algemeen om bekend één van de moeilijkste ingrediënten te zijn om klaar te maken. Dit in het bijzonder omdat ze erom bekend staat bijvoorbeeld eenvoudig aan de pan te blijven kleven. Dit probleem kan gelukkig op zeer efficiënte wijze worden opgelost. Een rijstkoker kopen zorgt er namelijk voor dat je de beschikking krijgt over een zeer kwalitatief toestel welke in het bijzonder in het leven is geroepen voor het koken van rijst. Ben jij ook van plan om één van de verschillende rijstkokers op de markt te kopen voor in jouw horecazaak, maar wil je er graag in eerste instantie meer over ontdekken? Dan moet je zeker even de informatie doornemen die je hieronder aantreft!

Kies altijd voor een exemplaar met een antiaanbaklaag

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een rijstkoker heeft betrekking tot het feit dat deze altijd over een antiaanbaklaag dient te beschikken. Eén van de belangrijkste frustraties met betrekking tot het bereiden van rijst is dat deze erom bekend staat erg eenvoudig aan te plakken aan de bodem. Dat is niet alleen vervelend tijdens het bereiden van het gerechtje, daarnaast spreekt het voor zich dat er hierdoor na afloop van de bereiding ook veel meer schoonmaakwerk is. Vroeger was het zo dat er heel wat rijstkokers niet waren voorzien van een antiaanbaklaag. Tegenwoordig is het zo dat het merendeel van de exemplaren daar wel mee zijn uitgerust. Het spreekt voor zich dat dit als gevolg heeft dat je weer een punt minder hebt om je zorgen om te maken. In ieder geval, het bereiden van gerechten met rijst zal nog nooit eerder zo eenvoudig zijn geweest dan nu door het gebruik van een rijstkoker.

Beschikt de rijstkoker over een warmhoudfunctie of niet? 

Voor een professionele rijstkoker die gebruikt zal worden in een horecazaak geldt dat het zeer belangrijk is om stil te blijven staan bij de mogelijke aanwezigheid van een warmhoudfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat de rijst na het bereiden gewoon (warm) in de koker kan blijven staan. Dit lijkt op het eerste zicht misschien overbodig, maar dat is het zeker niet. In het bijzonder wanneer er een drukke avondservice wordt verwacht zal je kunnen vaststellen dat het erg interessant kan zijn om over een warmhoudfunctie te beschikken bij je rijstkoker. 

Let op de vereiste capaciteit van de rijstkoker

Last but not least is er ook nog de capaciteit waar de rijstkoker over moet beschikken. Dit is een belangrijke, niet in het minst wanneer je hebt gekozen voor een exemplaar dat beschikt over een warmhoudfunctie. Deze functie is namelijk alleen maar interessant wanneer je een afdoende hoeveelheid aan rijst warm kan houden voor bijvoorbeeld de avondservice. Dit is iets waar heel wat mensen geen rekening mee houden bij het kopen van een rijstkoker. Probeer altijd op voorhand voor jezelf in te schatten hoeveel rijst je bijvoorbeeld dagelijks behoeften zal hebben voor het bereiden van je gerechten. Uiteraard zullen het aantal gerechten die worden klaargemaakt op basis van rijst daar mede voor bepalend zijn. In ieder geval, vergelijk dus zeker goed de verschillende rijstkokers op vlak van inhoud waarover ze kunnen beschikken om met zekerheid de juiste keuze te kunnen maken.Horeca apparatuur bestel je makkelijk bij dé Horeca groothandel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *